طراحی وب سایت شرکتی
رژیم های غذایی

7 غذا برای کمک به بیماری رفلاکس اسیدی معده به مری

رفلاکس اسیدی معده به مری

رفلاکس اسیدی معده به مری یا GERD، یک وضعیت پزشکی است که هنگامی که اسید معده به جای مری وارد مری می‌شود، اتفاق می‌افتد. این وضعیت معمولاً هنگامی رخ می‌دهد که محافظ طبیعی بین معده و مری به نام اسفنکتر تحتانی مری (LES) ضعیف می‌شود یا ناپایدار می‌شود، که این موجب می‌شود اسید معده به مری بازگردد.

علائم رفلاکس اسیدی می‌تواند شامل سوزش قفسه سینه، سوزش در ناحیه گلو، تهوع، احساس خفیفی در معده، و حتی علائم تنفسی مانند خفگی یا سرفه باشد. این علائم معمولاً پس از خوردن غذا یا دراز کشیدن روی تختخواب بدتر می‌شوند.

برای مدیریت و درمان GERD، ممکن است به عواملی مانند تغییرات در سبک زندگی (اجتناب از غذاهای تحریک‌کننده، کاهش وزن در صورت لزوم، افزایش ارتفاع سر تختخواب در زمان خواب) و داروهای دست‌یافتنی (مانند ضداسیدها و مهارکننده‌های پمپ پروتون) نیاز باشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به داروهای نسخه‌ای یا حتی جراحی باشد تا اسید معده به مری نگران‌کننده کاهش یابد و علائم بهبود یابند.

یکی از دلایل این وضعیت ضعیف شدن یا آسیب دیدن اسفنکتر تحتانی مری (LES) است. اسفنکتر LES معمولاً باید بسته شود تا جلوی حرکت غذا از معده به مری را بگیرد.

غذاهایی که مصرف می‌کنید می‌توانند بر مقدار اسیدی که معده تولید می‌کند تأثیر بگذارند. استفاده از رژیم غذایی مناسب از عوارض رفلاکس اسید یا GERD که نوعی شدید و مزمن از رفلاکس اسید است، می‌تواند کمک کند.

غذاهایی که ممکن است به کاهش علائم شما کمک کند

علائم رفلاکس ممکن است در اثر تماس اسید معده با مری و ایجاد سوزش و درد ایجاد شود.

اگر اسید بیش از حد دارید، می توانید این غذاهای خاص را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا علائم رفلاکس اسید را مدیریت کنید.

هیچ یک از این غذاها وضعیت شما را درمان نمی کند و تصمیم شما برای استفاده از این غذاهای خاص برای تسکین علائم باید بر اساس تجربیات خودتان باشد.

1. سبزیجات

سبزیجات به طور طبیعی چربی و قند کمی دارند و به کاهش اسید معده کمک می کنند.

گزینه های خوب شامل لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل کلم، سبزیجات برگ دار، سیب زمینی و خیار است.

2. زنجبیل

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و یک درمان طبیعی برای سوزش سر دل و سایر مشکلات گوارشی است.

می توانید ریشه زنجبیل رنده شده یا تکه شده را به دستور العمل ها یا اسموتی ها اضافه کنید یا چای زنجبیل بنوشید تا علائم را کاهش دهید

3. بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر یک صبحانه مورد علاقه، غلات کامل و منبع عالی فیبر است.

4. میوه های غیر مرکبات

میوه های غیر مرکباتی از جمله خربزه، موز، سیب و گلابی نسبت به میوه های اسیدی کمتر احتمال دارد علائم رفلاکس را ایجاد کنند.

5. گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی

گوشت های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی کم چرب هستند و علائم رفلاکس اسید را کاهش می دهند. آنها را به صورت کبابی، کبابی، پخته شده یا آب پز امتحان کنید.

6. سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ گزینه خوبی است. با این حال، از زرده‌های تخم‌مرغ که سرشار از چربی هستند و ممکن است علائم رفلاکس را ایجاد کنند، خودداری کنید.

7. چربی های سالم

منابع چربی های سالم عبارتند از آووکادو، گردو، بذر کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان. مصرف چربی های اشباع شده و چربی های ترانس را کاهش دهید و آنها را با این چربی های غیراشباع سالم جایگزین کنید.

رژیم غذایی سرشار از فیبر با کاهش خطر رفلاکس اسید مرتبط است. سایر گزینه های فیبر شامل نان های سبوس دار و برنج سبوس دار است.

پیدا کردن محرک های خود

سوزش سر دل یکی از علائم رایج رفلاکس اسید و GERD است. ممکن است پس از خوردن یک وعده غذایی کامل یا برخی غذاها احساس سوزش در شکم یا قفسه سینه خود داشته باشید. GERD همچنین می تواند باعث استفراغ یا بازگشت اسید در مری شود.

علائم دیگر عبارتند از:

  • سرفه خشک
  • گلو درد
  • نفخ
  • آروغ یا سکسکه
  • مشکل در بلع
  • توده در گلو

بسیاری از افراد مبتلا به GERD متوجه می شوند که برخی از غذاها باعث ایجاد علائم آنها می شوند.

هیچ رژیم غذایی نمی تواند از همه علائم ریفلاکس جلوگیری کند و محرک های غذایی برای همه متفاوت است.

برای شناسایی محرک های فردی خود، یک دفتر برنامه غذایی داشته باشید و موارد زیر را دنبال کنید:

  • چه غذاهایی می خورید
  • چه ساعتی از روز غذا می خورید
  • چه علائمی را تجربه می کنید

دفترچه یادداشت را حداقل برای یک هفته نگه دارید. اگر رژیم غذایی شما متفاوت است، پیگیری غذاهای خود برای مدت طولانی تری مفید است.

شما می توانید از دفترچه یادداشت برای شناسایی غذاها و نوشیدنی های خاصی که بر GERD شما تأثیر می گذارند استفاده کنید.

همچنین، توصیه های رژیم غذایی و تغذیه در اینجا نقطه شروعی برای برنامه ریزی وعده های غذایی شماست.

از این راهنما در ارتباط با مجله غذایی و توصیه های پزشک خود استفاده کنید. هدف این است که علائم خود را به حداقل برسانید و کنترل کنید.

غذاهای محرک رایج برای افراد مبتلا به ریفلاکس

اگرچه پزشکان بحث می کنند که کدام غذاها واقعاً علائم رفلاکس را ایجاد می کنند، اما نشان داده شده است که برخی از غذاها برای بسیاری از افراد مشکل ایجاد می کنند. برای کنترل علائم خود، می توانید با حذف غذاهای زیر از رژیم غذایی خود شروع کنید.

غذاهای پرچرب

غذاهای سرخ شده و چرب می توانند باعث شل شدن LES شوند و به اسید معده بیشتر اجازه دهند به مری برگردد. این غذاها همچنین تخلیه معده را به تاخیر می اندازند.

خوردن غذاهای پرچرب شما را در معرض خطر بیشتری برای علائم رفلاکس قرار می دهد، بنابراین کاهش کل چربی مصرفی روزانه می تواند کمک کننده باشد.

غذاهای زیر دارای محتوای چربی بالایی هستند. از اینها پرهیز کنید یا آنها را کم مصرف کنید:

  • سیب زمینی سرخ کرده و پیاز حلقه ای
  • محصولات لبنی پرچرب مانند کره، شیر کامل، پنیر معمولی و خامه ترش
  • برش های چرب یا سرخ شده گوشت گاو، خوک یا بره
  • چربی بیکن، چربی ژامبون و گوشت خوک
  • دسرها یا تنقلات، مانند بستنی و چیپس سیب زمینی
  • سس های خامه ای، سس ها و سس های سالاد خامه ای
  • غذاهای چرب و چرب

گوجه فرنگی و مرکبات

میوه ها و سبزیجات در یک رژیم غذایی سالم مهم هستند. اما برخی از میوه ها می توانند علائم GERD را ایجاد یا بدتر کنند، به خصوص میوه های بسیار اسیدی. اگر مکرر رفلاکس اسید معده دارید، باید مصرف غذاهای زیر را کاهش دهید یا حذف کنید:

  • پرتقال ها
  • گریپ فروت
  • لیمو
  • لیموترش سبز
  • آناناس
  • گوجه فرنگیها
  • سس گوجه فرنگی یا غذاهایی که از آن استفاده می کنند، مانند پیتزا و فلفل قرمز
  • سالسا

شکلات

شکلات حاوی ماده ای به نام متیل گزانتین است. نشان داده شده است که عضله صاف در LES را شل می کند و رفلاکس را افزایش می دهد.

سیر، پیاز و غذاهای تند

غذاهای تند و تند، مانند پیاز و سیر، علائم سوزش سر دل را در بسیاری از افراد ایجاد می کنند.

این غذاها رفلاکس را در همه ایجاد نمی کنند. اما اگر پیاز یا سیر زیادی می‌خورید، حتماً وعده‌های غذایی خود را با دقت در دفتر خاطرات خود دنبال کنید. برخی از این غذاها در کنار غذاهای تند ممکن است بیش از سایر غذاها شما را آزار دهند.

نعناع

نعناع و محصولات با طعم نعناع، مانند آدامس و نعناع تنفسی نیز می توانند علائم رفلاکس اسید را تحریک کنند.

گزینه های دیگر

در حالی که لیست های بالا شامل محرک های رایج است، ممکن است شما نسبت به سایر غذاها عدم تحمل منحصر به فرد داشته باشید. ممکن است غذاهای زیر را به مدت سه تا چهار هفته حذف کنید تا ببینید آیا علائم بهبود می یابند: لبنیات، محصولات مبتنی بر آرد مانند نان و کراکر، و پروتئین آب پنیر.

ایجاد تغییرات در سبک زندگی

علاوه بر کنترل علائم رفلاکس با رژیم غذایی و تغذیه، می توانید علائم را با تغییر سبک زندگی مدیریت کنید. این نکات را امتحان کنید:

  • آنتی اسیدها و سایر داروهایی که تولید اسید را کاهش می دهند مصرف کنید.
  • وزن سالم را حفظ کنید.
  • آدامسی بجوید که طعم نعناع یا نعناع نداشته باشد.
  • از الکل اجتناب کنید.
  • سیگار نکش.
  • پرخوری نکنید و آهسته غذا بخورید.
  • حداقل دو ساعت بعد از غذا در حالت ایستاده بمانید.
  • از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.
  • سه تا چهار ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید.
  • برای کاهش علائم رفلاکس در هنگام خواب، سر تخت خود را چهار تا شش اینچ بالا بیاورید.

آنچه تحقیقات می گوید

تا به حال هیچ رژیم غذایی خاصی برای جلوگیری یا کاهش علائم GERD (رفلاکس اسیدی) به طور قطعی تایید نشده است. با این حال، برخی از غذاها ممکن است در کاهش علائم برخی افراد موثر باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش مصرف فیبر، به ویژه از منابعی مانند میوه‌ها و سبزیجات، ممکن است در مقابله با GERD موثر باشد. با این حال، هنوز اثر مکانیسمی فیبر در کاهش علائم GERD مشخص نشده است.

افزایش مصرف فیبر در کلیت غذاها می‌تواند از جمله اقداماتی مفید باشد. فیبر علاوه بر کاهش علائم GERD، می‌تواند در کاهش خطراتی همچون کلسترول بالا، کنترل قند خون، و حتی مشکلاتی مانند هموروئید و مشکلات روده کمک کند.

بهتر است با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید برخی از غذاها را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود در نظر بگیرید یا خیر، مشورت کنید. غذاهایی که برای بهبود رفلاکس اسیدی در یک فرد موثر است، ممکن است برای دیگران مضر باشد.

همکاری با پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا یک رژیم غذایی مناسب برای کنترل یا کاهش علائم GERD ایجاد کنید.

 

سخن پایانی

پیش‌بینی برای GERD (بیماری رفلاکس اسیدی معده به مری) به طور کلی مثبت است، زیرا بسیاری از افراد می‌توانند با تغییرات در سبک زندگی و داروهای آزاد موجود علائم خود را کنترل کنند.

تغییرات در سبک زندگی مانند اجتناب از غذاهای محرک، حفظ وزن سالم و بلند کردن سر تختخواب در زمان خواب معمولاً می‌تواند به تسکین علائم کمک کند.

داروهای آزاد موجود مانند ضد اسیدها، آنتاگونیست‌های گیرنده H2 و مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) برای کاهش تولید اسید و تسکین علائم به کار می‌روند. این داروها معمولاً برای افراد بسیاری با GERD موثر هستند.

اما اگر تغییرات در سبک زندگی و داروهای آزاد موجود به اندازه کافی تسکین ندهند، مهم است با پزشک مشورت کنید. آنها ممکن است داروهای نسخه‌ای مانند PPI های قوی‌تر یا داروهای prokinetic را برای کنترل بهتر علائم توصیه کنند.

در موارد بیشتری یا زمانی که عوارضی پیش آمده باشد، جراحی ممکن است مورد نظر باشد. گزینه‌های جراحی شامل فاندوپلیکشن (پیچیدن بخش بالایی معده به اطراف مری) یا روش‌هایی برای تقویت LES با استفاده از دانه‌های مغناطیسی یا تحریک الکتریکی می‌شود.

کلیاً، با مدیریت و درمان مناسب، بیشتر افراد مبتلا به GERD می‌توانند زندگی طبیعی و بدون علائم داشته باشند. ارتباط منظم با یک پزشک برای نظارت بر علائم و تنظیم درمان به عنوان امری ضروری محسوب می‌شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
آتیناب وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا